Historie

Groene Weidje

De Zeeuwse wortels dateren van 1928.

Het is allemaal begonnen met de ‘Eerste Zeeuwse Autospuiterij', opgericht in 1928. Dit Goese bedrijf werd in 1958 overgenomen door Piet Baarends en in 1967 gecontinueerd door zoon Wim Baarends en schoonzoon Theo Gelok. De eerste startte begin jaren ‘70 Verf Verkoop Zeeland en legde de basis voor het hedendaagse Luijten-VVZ met acht vestigingen. Baarends Autoschade heeft in de loop der jaren onder leiding van Theo Gelok de groei van de mobiliteit op de voet gevolgd. De overname van Opel Hendriks wat later omgedoopt werd in AutoTeam Goes was een strategische vervolg hierop. De basis van de automotive tak was gelegd.

Begin in de jaren '00 maakte AutoTeam en de gehele BAGE-groep een groeispurt door. Met de overname van de diverse Opeldealerbedrijven en een aantal autoschadeherstelbedrijven ontwikkelde de groep zich als toonaangevende mobiltiteitsaanbieder in ZuidWest Nederland. De eigen leasemaatschappij ZuidWest lease groeide automatisch mee. En Verf Verkoop Zeeland fuseerde in deze periode met Luijten Verf en groeide en ontwikkelde onze verf- en lakktak zich ook verder door.

In 2005 en 2006 werd de groei doorgezet met de overname van enkele Fiat, Volvo en Peugeot-bedrijven alsmede het prachtige CARVILLAGE. En een jaar later kwam de fusie tussen de dealeractiviteiten van de BAGE-groep met Mercedes-Benz en Mitsubishi dealer Van Oeveren-Vervaet tot stand. De schadeherstelbedrijven en Luijten-VVZ bleven onder de BAGE-groep vlag opereren.

600_am_bage.jpg

Realisatie: TiDi Graphics